Hvorfor får man bumser omkring munden? Forebyggelse og behandling

Akne opstår når hudens porer bliver tilstoppede af hudfedt og døde hudceller. Graden og hvor styres i nogen grad af hormoner og genetik.

Bumser omkring munden er ofte et resultat af tryk/pres på huden i området ved munden fx fra en telefon eller et musikinstrument.

Andre årsager til hudproblemer ved munden kan være kosmetik eller produkter som tandpasta, læbepomade eller barberskum.

Vil du vide mere om hvorfor man får bumser omkring munden og læberne så læs videre. Vi kigger nærmere på hvordan du forebygger og behandler hudproblemer omkring munden.

Årsager til bumser om munden

Udbrud af bumser i ansigtet er normalt mest almindeligt i den såkaldte T-zone der starter i panden og løber langs næsen til hagen. Grunden til at bumser er mere hyppige i disse områder er, at vi her har flere af de kirtler der producerer hudfedt.

Bumser rundt om munden er ofte et resultat af irritation og stress af huden. Her er nogle af de mest almindelige årsager til problemer med huden ved munden.

Remme fra fx en cykelhjelm

Hageremmen fra en cykelhjelm, særligt den slags der bruges til BMX, skal helst sidde ret tæt til huden. Desværre er det konstante tryk på hagen et stressfaktor for huden og resultatet kan være bumser. Hvis du har mulighed for det, så gør det til en vane at vaske huden let efter du har taget hjelmen af.

Musikinstrumenter

Instrumenter der hviler på hagen eller kinden fx violiner er endnu en almindelig grund til at få bumser ved munden. Mange der spiller en form for fløjte døjer også med hudproblemer på læberne.

Barbering

Både tør- og vådbarbering stresser huden enormt. For mange er det mere reglen end undtagelsen af få bumser omkring munden efter barbering. Oplever du ofte problemer med huden efter barbering med en skraper så prøv at skifte til et andet mærke barberolie eller barberskum.

Hvis du bruger elektrisk barbermaskine så prøv at fugte huden med en let creme en time før du barberer dig.

Læbepomade

Tørre og sprukne læber er noget af det værste der finders – derfor er det helt naturligt at de fleste af os plejer læberne med fx læbepomade. Desværre kan de gode intentioner resultere i bumser ved læberne da den fedtede læbepomade kan giver bumser.

Bruger du jævnligt læbepomade eller en anden form for lip balm så prøv et andet mærke, og gå helt uden om dem med parfume.

Mobiltelefon

Alt hvad der er i kontakt med din hud kan stoppe hudens porer. Hvis du hviler din telefon mod hagen når du snakker kan resultater være bumser.

Det kan være svært at tale i telefon hvis den ikke er i nærheden af ansigtet, men er du meget plaget af telefon-bumser er det værd at overveje et headset eller tale med medhør/højtaler.

Et andet tip til at undgå af få bumser af telefonen er at holde en god hygiejne. Sprit din mobil af hver morgen og vask hænder flere gange om dagen.

Hormoner

Bumser på hagen og kæbelinjen bliver ofte kaldet hormonbumser og det er ikke tilfældigt. Selv om Hormoner langt fra er den eneste årsag til bumser omkring munden spiller de ofte en rolle.

Hyppige årsager til udsving i hormonbalancen er:

  • Pubertet
  • Graviditet
  • Overgangsalder
  • Menstruation
  • PCOC (polycystic ovary syndrome)

Er du plaget af akne ved munden, og er hormoner hovedårsagen er løsningen at behandle bumserne med produkter mod bumser.

Prøv til en begyndelse med Beauté Pacifique Super3 Booster og hvis det ikke hjælper Basiron. Er bumserne der stadig skal du have fat i mere skrappe midler som fx Skinoren.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here