Skinoren

Skinoren er et receptpligtigt lægemiddel mod bumser der virker ved at hæmme bakteriernes vækst og ved at opløse hudorme.

Se priser på Skinoren her>>

Skinoren creme indeholder et bakteriehæmmende middel (azelainsyre). Skinoren skal smøres på huden morgen og aften, hvorved man hæmmer de bakterier, som er med til at der danner sig bumser.

Det er vigtigt ikke kun at smøre Skinoren på selve bumserne men også på den omgivende hud.

Der vil ofte være bumser på vej i huden, som ligger omkring de synlige bumser.Det anbefales at anvende Skinoren hver dag i mindst 3 måneder. Normalt vil mindst halvdelen af bumserne forsvinde indenfor denne periode. I så fald kan behandlingen fortsætte over en længere periode.

Skinoren er et receptpligtigt lægemiddel. Du skal altid læse indlægssedlen grundigt, og følge din læges råd og anvisning.

Håndkøbs alternativ til Skinoren

Skinoren indeholder 20 % af det aktive stof azelainsyre et stof der normalt produceres af gærceller der lever på sund og normal hud.

Der findes flere håndkøbsprodukter der indeholder azelainsyre, dog ofte i en lidt mindre koncentration. Før du tager kontakt til lægen for at få en recept kan det derfor være en god ide, at prøve et alternativ.

Vi har hørt meget positivt om Azelaic Acid Suspension 10% som udover at kunne købes i håndkøb på nettet også er mere skånsom mod huden.

Azelaic Acid Suspension 10 % virker på samme måde som Skinoren, og har du hudorme, bumser eller ar efter bumser kan det være det helt rigtigt produkt for dig.

Se priser på Skinoren her>>

21 KOMMENTARER

 1. jeg har brugt skinoren nu i ca 6 måneder og hold kæft hvor er jeg flad for jeg sprang ud i det. Var pisse bange for at starte fordi jeg også læste det med huden ville blive værre. Men det synes jeg nu ikke var slemt. Jeg er ikke acne fri endnu overhovedt men det klart bedre. Det eneste der går mig på er at jeg er nødt til at have det på 24/7. Under makeuppen, gennem natten. Ja, stortset altid. Jeg faldte i søvn i nat uden skinoren på huden og er vågnet op med cystic acne breakouts over det hele :(. Anbefaler helt klart skinoren men det hårdt arbejde hele tiden at skulle rense ansigtet, påføre nyt cream og nærmest gå i panik hvis man ikke har den på sig og man skal overnatte et sted. Det er nok ikke cremen for dig hvis du ikke har en meget “streng” hudpleje routine

 2. Jeg har brugt skinoren i 10 år nu – hvis jeg holder op med at bruge det, bare i en uge eller lign., begynder jeg at få en masse små “under huden” bumser i panden. Bruger det 1 gang dagligt (hver morgen lige efter badet) – virkelig et godt produkt mod bumser og uren hud, ja – i starten bliver huden rød og klør lidt, men det betyder bare at det virker..
  Kunne ikke leve uden min skinoren 🙂 (btw. Jeg har kombineret hud)
  Har anbefalet det til mange venner og veninder, vil sige de fleste er glade for det. Så prøv den i ca. 3-4 måneder, og hvis den ikke hjælper, så prøv noget andet..

 3. Da jeg først begyndte at bruge Skinoren blev min hud meget irriteret, rød, hævet og det sved helt vildt.
  Min hudlæge sagde dog, han synes jeg skulle blive ved, så det gjorde jeg. Og efter nogle uger blev min hud normal igen og Skinorenen hjælper nu virkelig meget.

  Så jeg er enig i det bliver værre før det bliver godt – desværre. Men er glad for cremen nu, så vil anbefale det. 🙂

 4. Luksus produkt!
  Skinoren virker super på mig, det havde jeg ikke troede!
  Som de overstående kommentar siger så får jeg også brændende svigen og irritation til maks 20-30 min . Men ellers så skal man huske at have tålmodighed! Der er og vil altid være bivirkninger med medicin så det kan man ikke undgå…
  Desuden er det forskelligt fra person til person hva der virker, så man må prøve sig frem til produkter mod acne og have kontakt med lægen.
  Vil helt klart anbefale Skinoren!

 5. Jeg har nu brugt Skinoren helt uden effekt – jeg vil endda være tilbøjelig til at sige at min hud er blevet værre. Der står i indlægsseddlen at man gerne skal kunne se en betydelig forandring efter 4 uger, jeg har nu taget det hver eneste dag i 6 uger – både morgen og aften, som der står at man skal, men med dårlige resultater.

  Det har altså ikke være besværet værd – jeg har haft brugt almindelige hudprodukter førhen som i det mindste har kunne dulme det lidt men aldrig kunne fjerne det. Men jeg er klar over at alle er forskellige, nogle hjælper det helt mirakuløst, hvor andre, som jeg, har det ingen effekt.

 6. Virkede ikke på mig – tværtimod.

  De første dage så jeg ikke rigtigt nogen forandring, men derefter blev min hud endnu værre, jeg fik mange store ømme og gule bumser, jeg så helt frygtelig ud, havde aldrig haft så mange bumser før 🙁 mit ansigt gjorde så ondt hver gang jeg brugte mimik til at smile, spise osv.

  Jeg brugte cremen hver aften efter at have renset huden, nogle dage brugter jeg det også om morgen, men så ikke nogle positive ændringer på noget.

  Jeg burde måske have forsat og givet det en større chance, men havde jeg SLET IKKE lyst til efter denne første uge.

  Jeg undrede mig også over at der i indlægssedlen under bivirkninger står: “Fedtet hud pga. øget udskillelse fra talgkirtlerne, uren hud / akne (bumser)”
  Det forstår jeg virkelig ikke! Halsbetændelse er jo heller ikke en af bivirkningerne for penicillin…

  En anden ting, der var virkelig frygteligt ved denne creme, var smerten ved påføring, det sveg sindsygt de første 15-30 minutter.

  Jeg havde virkelig håbet på dette produkt, men nu er jeg tilbage på Basiron igen, som hjælper mig en smule.

  Normalt er min hud fedtet i t-zonen, jeg har rigtig mange hudorme (de sorte huller og små hvide knopper på især kinder og hage men også lidt i panden som gør min hud meget ujævn. Jeg får enkelte hævede og gule bumser på hagen og lidt omkring munden – og i panden, men formentlig også pga. mit pandehår 🙂 som jeg alligevel nyder, fordi jeg kan skjule halvdelen af mit ansigt.

 7. Jeg har brugt skinoren, i 6 dage nu og jeg synes det har virket okay.
  Jeg bruger Basiron 5 wash gel, og så skinoren bagefter, og jeg har allerede fået en flottere hud. Dog tørre mit ansigt fuldstændigt ud, og jeg er begyndt at skalle. I starten af ugen brugte jeg washgelen, og cremen 2 gange om dagen, men er nu skåret ned til 1 gang, fordi at min hud ikke kan klarer det. Det er meget stærkt og svier helt vildt. Det føles som om mit ansigt brænder. Men jeg synes det hjælper, og hellere være tør i hovedet end mega skinnende og fedtet. Jeg har mild akne, og var virkelig træt af det så tog til lægen. Man må jo lide for skønheden

 8. Jeg har brugt skinoren i over 10 år, og det er det mest effektive for mit vedkommende, har også været på antibiotika kure af og til som ikke havde den helt store effekt.
  Men har aldrig fundet noget der kunne fjerne min akne, kun mildne den.
  og det er rigtigt at det svir lidt i starten når man bruger skinoren, men det er som regel fordi huden er meget “beskidt”, ligesom når man renser et sår, efter nogle dage forsvinder den sviende fornemmelse.

  Jeg renser derudover min hud med Elsa hjeronimus den grønne og stærkeste, som hovedsagligt består af alkohol, hvilket vil sige at jeg afspritter huden, men selvom jeg lige har vasket mit ansigt med sæbe og vand kan jeg se at alkoholen løsner yderligerer skidt og døde celler.

 9. Jeg er 25 og har lidt af bumser i nok 5 år cirka. Har før haft minimalt, men i 5 år har det været slemt. Har prøvet tetracyclin og clindoxhyl uden effekt af to omgange.

  Har netop fået anbefalet denne creme skinoren da jeg igen forsøgte mig hos lægen. Har også forsøgt mig med meget fra matas, hvilket slet ikke hjælper.Denne creme har været super for mig. Er kun på 2. Uge og kan allerede se store fremskridt, og to af mine kollegaer som jeg har talt med dette om (at jeg er ked af min urene hud og ikke ved hvad jeg skulle gøre), har uafhængigt af hinanden fortalt mig at de synes min hud dr blevet bedre. Jeg er klart SÅ tilfreds. Og efter så kort tid.

  Tænkte jeg ville give min oplevelse videre. Synes det har kunne svide meget lidt, men mest om aftenen fordi jeg har puttet så meget på for st få effekten. Det har varieret lidt om jeg også brugte det morgen, men det gør jeg nu da det jo virker, men så bare i et tyndt lag. Er bare så glad for at der endelig er noget der virker, så dette vil jeg fortsætte med.

  Vil forresten lige tilføje at jeg samtidig med skinoren, så nogle måneder før skiftede jeg makeup rens til Ole henriksens on the go cleanser. Den er meget mild, og ikke skrap som min tidligere rens fra clinique som jeg blev frarådet af bruge fordi det skrappe bare irriterer huden. Så det tror jeg også på nu, at man skal bruge milde produkter. God fornøjelse 🙂

 10. Skinoren virker, men brug den kun om aftenen og så fugt din hud med almindelig creme om morgenen, og brug kun skinoren i perioder – ellers er den alt for hård ved din hud.
  Smør den ikke på åbne bumser, de brænder og er ubehageligt. Findes der en anden løsning så brug den, skinoren er meget voldsom ved huden.

 11. Skinoren er super – hvis det er den type akne det kan hæmme man har. I kan ikke regne med at der kun er 1 slags akne. Hvad er grunden til at bumserne dannes? Er det for meget chokolade eller er det fedtet hud? Skinoren virkede utroligt godt for mig. Var ellers lige ved at miste modet og få antibiotika behandling, hvilket ikke kan anbefales, da bakterierne jo bliver resistente overforden type antibiotika man bruger. God fornøjelse!

 12. Jeg har lidt af akne i en del år. Jeg fik skinoren i en periode, men det hjalp ikke på mine bumser. Det eneste det gjorde var at forhindre mig i at rode ved dem for min hud blev afsindig øm og sveg konstant. Det føltes som om der var ild i mit ansigt så jeg svedte ustyrligt. Det gjorde at cremen ikke kunne trænge ind og bare blev til en klistret masse. Det er ikke sjovt at smøre det på inden sengetid, for man ligger bare der i sengen og prøver at udholde svien imens man prøver at falde i søvn.

 13. Jeg fik først anbefalet redap, som slet ikke virkede på mig. Jeg fik ekstrem tør hud og kløe. Efter nogle år efter kunne jeg ikke holde bumserne ud så jeg tog igen til hudlægen. Hun anbefalede skinoren. Jeg fik klar besked om at jeg minimum skulle vente 3 måneder for at kunne se et resultat. Den virkede perfekt! Det kræver dog tålmodighed. For det kan svie og prikke lidt i huden de første par måneder og det hele bliver værre. Idag er jeg næsten bumsefri. Skinoren har virkelig virket. Jeg er fuld tilfreds, især fordi det væreste problem var de store røde bumser som havde sat sig som et ar og aldrig forsvandt. Jamen de forsvandt stille og roligt. Jeg stoppede med skinoren for godt 3 måneder men kan mærke at jeg så småt skal begynde med at bruge cremen igen. Men bumse-niveauet er slet ikke så højt som før jeg brugte skinoren.

 14. Jeg har brugt Skinoren i to-tre måneder og desværre uden effekt. Min hud blev hverken tør eller rød, men cremen fjernede heller ikke mine urenheder og hudorme. Nu prøver jeg med Basiron, men det virker bare som om jeg er immun overfor alt!

 15. Jeg har brugt Skinoren og synes det virkede meget effektivt.
  Jeg havde urenheder i hovedet, omkring hagen og i panden. Dog skal man have lidt tålmodighed, for cremen frembringer først urenhederne, hvor derefter at fjerne dem.
  Men efter noget tid, gav det et positivt resultat.

 16. Da jeg var 15 år, begyndte jeg at få bumser så småt, men efter et halvt år blev det bare værre og værre. Det var egentligt ikke så slemt, som jeg selv syntes, at det var, men jeg var rigtig ked af det pga. det, og valgte derfor at gå til lægen.
  De anbefalede Skinoren, og hvis det ikke hjalp, så kunne jeg få det næste skridt. Der er nu gået 14 dage, og det har hjulpet suverænt! Lægernes erfaring med det var dog, at hvis det ikke hjalp fuldkommen efter 14 dage, så skulle jeg prøve det næste. Jeg synes den har hjulpet mig utrolig godt, men for at fjerne de sidste hudorme, har jeg valgt at prøve den næste creme.
  Allerede efter første brug af Skinoren, kunne jeg se forskel!
  Den er et forsøg værd 🙂

 17. Jeg havde i en periode rigtig mange bumser og urenheder på hagen, panden og rundt om næsen. Jeg valgte at gå til lægen hvor hun foreslog skinoren.
  Det er nu 6 måneder siden, og min hud er 10 gange smukkere og renere end før! De røde og grimme bumser på hagen og panden er væk, dog kommer der en enkelt bums hist og her. Men skinoren kan helt klart anbefales!
  De først 2 måneder var rigtig hårde imod min hud. Det så ikke ud som om skinoren virkede og min hus blev meget tør.
  Men det stoppede da jeg havde brugt det 2-3 gange om dagen hver dag i 4 måneder. Nu er jeg nogenlunde tilfreds med min hud.

 18. Mit allerførste råd til alle med acne/bumser er at snakke med jeres læge. Og prøv apotekets og lægens anti-bumsemidler først, da de fleste (fx de receptpligtige) indeholder stoffer som har dokumenteret effekt mod uren hud.

  Jeg har brugt Skinoren i 1/2 år nu og min hud er en del forbedret. Jeg har stadig en smule uren hud, men ikke noget der generer mig. Jeg brugte tidligere basiron, men den var hård mod min sarte hud og efter 1 år på basiron synes jeg at effekten aftog, så tog til lægen og endte med en recept på Skinoren. Og den er slet ikke ligeså skrap mod min sarte hud. (bruger det 2 gange dagligt efter vask med en mild ansigtssæbe).

  Jeg har tidligere prøvet mange forskellige produkter, fx Redap og desværre også brugt mange penge på forskellige virkningsløse cremer og lignende fra forskellige kosmetikfirmaer (fx. clinique, matas).

  Det er vigtigt at fortsætte en acne-behandling i min. 3 måneder, medmindre man har ubehag og fx. får udslæt/ekstrem tør hud af produktet. Produktet skal have lov at virke således at hele hudlaget kan nå at forny sig i den periode man bruger produktet. Først dér kan man 100% afgøre om det virker.

  Skinoren virker godt for mig, men hvad der virker er meget individuelt – så prøv jer frem:) Og forsøg ikke at lade bumserne styre jeres liv. Jeg havde en forestilling om at folk syntes jeg var klam/ulækker fordi jeg havde bumser, men når man selv møder folk så dømmer man dem jo ikke på om de har bumser eller ej – så hvorfor skulle andre gøre det? 🙂

 19. Jeg brugte Skinoren i 6 måneder og brugte det lige før jeg skulle sove om aftenen. Det havde ingen effekt OVERHOVEDET. Blev ret skræmt af andres kommentarer om at det skulle blive værre før det blev bedre osv. Men det havde ingen effekt
  – jeg kunne godt mærke at det prikkede i huden når jeg havde smurt det på, men morgenen efter så min hud præcis ud ligesom den gjorde aftenen før.
  Efterfølgende er jeg begyndt på en Epiduo kur og håber den er bedre end Skinoren var for mig.

 20. Desværre havde Skinoren overhovedet ikke andre virkninger på mig, end at huden sveg helt afsindigt og at jeg blev helt rød i hovedet. Jeg prøvede det i noget tid, men det havde overhovedet ingen effekt. Jeg bruger Basiron nu, men det virker ikke særlig godt heller, og derfor overvejer jeg at gå til lægen og bede om Clindoxyl. Jeg vil bestemt ikke anbefale Skinoren.

 21. Jeg har selv brugt Skinoren, det var ret hårdt ved min hud, men det virker.
  Desværre bliver det værre før det bliver bedre, den første måned, skal man ikke regne med et resultat, så det gælder om at være tålmodig.
  Det anbefales vist at bruge 2 gange om dagen, men en gang om aftenen var nok, måske pga. min hud er lidt sart.
  I dag bruger jeg Basiron 5% – der mere end rigeligt til at holde bumserne væk, og langt mere skånsom ved huden.
  Skulle jeg komme med et genrelt råd til andre der har problemer med bumser, må det være at prøve med Basiron først. Skinoren er effektivt, men det kan være temmelig skrapt ved huden.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here